Борисов показа вратата на Боби Михайлов

17/11/2023 08:39 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Депутатът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е гневен заради масовите безредици и пострадали футболни фенове на протест срещу БФС.

Борисов призова публично президента на БФС Борислав Михайлов да подаде оставка и да си ходи. "След толкова кръв, иди си! А тези, които разрешихте протест, след който София е в пламъци и водни оръдия, а граждани, фенове и полиция се бият - не ставате! Поемете отговорност", написа във фейсбук Бойко Борисов.

Той критикува и властите в столицата, защото са разрешили протеста, на който се стигна до използване на водно оръдие и лютив спрей срещу протестиращите. Има десетки ранени и задържани, някои от феновете запалиха автомобили, кофи, хвърляха колчета и павета по служителите на реда. Над 30 са пострадали при протеста срещу ръководството на футболния ни съюз в София, който започна преди мача България – Унгария. Няколко полицаи, както и няколко футболни фенове са пострадали при сблъсъците по време на протеста, съобщиха от МВР. За овладяване на ситуацията бе използвано и водно оръдие. След сблъсъци между агитки има пострадали и сред протестиращите. Нанесени са и материални щети по моторни превозни средства. Има задържани.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook