Борисов предизборно в Хвостяне, подхваща гарите в Благоевград, Сандански и Петрич

02/04/2021 17:07 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Премиерът Бойко Борисов направи предизборна обиколка в Сатовча и населените места. Придружен от зам.-регионалния министър Николай Нанков и евродепутатът Асим Адемов, който е от района, се снимаха часове преди вота с местната управа и с десетки жители в село Хвостяне.

"Около 30 000 000 лева струва ремонтът на пътя Дъбница - Сатовча, който минава и през гърменското село Хвостяне. Местното основно училище "Димитър Талев" е изцяло санирано, а в близост до него е изградена и спортна площадка", изтъкна Борисов.

"50 години не беше ремонтирано 32-километровото трасе между Дъбница и Сатовча, а днес по него вече е положен асфалт. Пътят е от ключово значение за хората и бизнеса в Благоевградска област. Продължава с ускорени темпове и строителството на АМ „Струма“, която е стратегически проект не само за областта, а и за страната. Подобряването на железопътната мрежата е още един наш приоритет за района, затова е осигурено финансиране за реновиране на жп гарите в  Благоевград, Струмяни, Сандански, Петрич", обеща той.

"Осигурили сме стабилна основа, върху която държавата може да продължи развитието си занапред. Най-важното е да върнем България на пътя на растежа още през настоящата година. Това е нашата цел и можем да я постигнем с много прагматизъм и целенасочена работа", заяви Борисов в Хвостяне.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook