Борисов пресметна кога пускат тунел "Железница"

02/03/2021 10:51 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Бойко Борисов инспектира тунел "Железница" край Симитли. Остана доволен от строителите и пресметна, че през месец септември ще се пусне едната тръба за преминаващите автомобили.

Борисов припомни, че това е изключително съоръжение, строено по австрийски метод. На денонощие пък се прокопават по 2 метра. Има аварийни паркинги, вентилация, лед осветление. До тунела ще има и хеликоптерна площадка. Нанков поясни, че активно се работи по проекта от края на 2019 година. 

Премиерът изтъкна, че тунелите на "Железница" са направени с най-голяма точност. Скалите били меки и сложни за обработка. "Чест и слава на българските строители, изключително сложно съоръжение, целият участък е много сложен", каза Борисов.

По думите му тунелът се прави при най-модерна технология, а при пожар или инцидент, хората ще могат да преминават в другата тръба, тъй като има входове между тръбите. Поясни, че трябва да заделим пари и да направим и другите тунели в България и те да бъдат въведени в ред. Нанков обясни, че това са последните европейски изисквания за свързване на ръкавите на тунелите.

"Работа, работа, работа", каза Борисов, като поръча на работниците да се пазят. Наред с това той заяви, че от месец май се започна строителството на участъка на магистрала "Струма" от Симитли, за което са отпуснали около 4 000 000 лева.

"Абсолютно всичко ще се построи - тунелчета, вратички, за да не пострада никое животно", каза Бойко Борисов. Първо ще направят едното платно, след това ще уширят старото трасе за Кресна.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook