Борисов се раздели с Вежди Рашидов

09/08/2023 12:00 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Вежди Рашидов напуска Народното събрание. Заявлението му е постъпило в деловодството тази сутрин. Първоначално Рашидов обяви, че се отказва от мястото в културната комисия в парламента и от състава на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, но сега е твърдо решен да загърби изцяло политиката.

"Във връзка със създалата се ситуация подавам оставка като народен представител в 49-тото Народно събрание и напускам партия ГЕРБ и политиката", записано е в кратко изявление, което Вежди Рашидов разпрати до медиите.

Колегите му коментираха публично, че това е логична постъпка заради думите, които изрече по отношение на промените в Закона за защита от домашно насилие на 7 август. От парламентарен микрифон се чу: "Има и сега закони. К'во чешеме езици? Всички ку*ви се събудиха да се сетят след 15 години, че са изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна". Лидерът Бойко Борисов все още не е направил изявление, но вероятно е спомогнал за оттеглянето на доверения си съпартиец и бивш председател на НС.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook