Борисов скочи срещу Стоянов, Пеевски ще го издигне за депутат

20/08/2024 14:58 0 Коментирай

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова временният премиер Димитър Главчев да отстрани вътрешния министър Калин Стоянов. Коментар бе разпространен от страницата му във фейсбук.

"Калин Стоянов трябва да бъде оттеглен като вътрешен министър. Недопустимо е вътрешен министър с вдигнат юмрук пред президенството. Умолявам Радев и Главчев да отстранят Калин Стоянов и по най-бързия начин да отиваме на избори. С кой акъл Горица вчера тича при главния прокурор? Какво значи отлагане на изборите? Юмрукът на Радев от преди четири години се върна вчера при него. Това, което се случва в държавата, е ненормално! Хаос! Хаос! Четири години разруха, разруха...Подавам ръка на всички, тя е по-силна от юмрука. На всякакви компромиси съм готов. Но на тези хора (ПП-ДБ), които погазват закона непрекъснато, да им се даде власт отново – абсурд", заяви Борисов.

Межгдувременно изявление пред медиите направи и съпредседателят на ДПС Делян Пеевски. "Въпросите как се стигна дотук и какъв е изходът от ситуацията са към човека, който доведе до това вчера - Мистър Кеш - Радев. Вчера Конституцията на България беше прегазена", каза Пеевски.

"Автентично можете да попитате лицето Кирил Петков, че той е довел Калин Стоянов, той е лежал на задната седалка в една кола заедно с него и Петър Петров", отговори Пеевски на въпрос дали Стоянов е негов човек.

Според Делян Пеевски Калин Стоянов си върши работата изключително професионално. "Миналите предсрочни избори бяха проведени много добре. Всички международни организации, които наблюдаваха, нямат коментари. Ако Калин Стоянов фалшиво е обвиняван от тези хора, че е мой човек - ако Мистър Кеш Радев и другите политици се подиграят с един достоен полицай, ако бъде уволнен по най-несправедливия начин Калин Стоянов заради лъжи и измислици на бандата на кешовете, лично аз ще го поканя да бъде водач на моя листа на моята партия", категоричен е Делян Пеевски.

 

 

Президентът безвъзвратно прегази Конституцията и отправя България директно към Москва. Никой не му се противопоставя. Днес трябваше да има подписка до КС, ако имаше нормални лидери, категоричен бе той.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook