Борисов съставя правителство, хареса си жена за премиер

09/05/2023 15:22 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ояви след заседание на ИК, че ще се състави правителство с първия мандат. Вече има и кандидат за премиерския пост. От партията залагат на жена. Еврокомисарят ни Мария Габриел, която е от Хаджидимово, е вероятната кандидатура.

Мария Габриел е еврокомисар от 2019 година по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж. Тя е и първи заместник- председател на Европейската народна партия.

Между 2017 и 2019 година Мария Габриел е европейски комисар по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество. Член е на европейския парламент от 2009 година. От 2012 -та  до днес е заместник председател на Европейската народна партия жени. По професия е политолог. Mрез 2012 г. се омъжва за Франсоа Габриел, който по това време е част от екипа на председателя на групата на ЕНП в Европарламента Жозеф Дол. През 2015 г. се ражда синът им Жан-Едуард. Затова и сменя името си от Мария Неделчева на Мария Неделчева-Габриел, пише Пик по информация на високопоставени източници в партията.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook