Борисов в Разлог и Добринище, инспектира рухнал път

16/01/2021 11:56 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Премиерът Бойко Борисов инспектира укрепването на рухналия преди дни път Банско-Гоце Делчев. Над 2000 кубика камъни и земна маса са изсипани в коритото на река Места, която отнесе подпорна стена, а пътят пропадна частично. Предстои проект за строителни дейности.

"Да поздравите полицаите и строителите", заръча Борисов на регионалния заместник-министър Николай Нанков.

Днес в джипката на премиера е и образователният министър Красимир Вълчев. Той и Борисов бяха в няколко училища в Разлог и Добринище.

"2,4 млрд. лева сме отпуснали в този мандат за образование. Никога в системата не е имало толкова средства. Двойно са увеличени учителските заплати за 4 години. Строим и ремонтираме училища и детски градини. ад милиард лева са инвестирани в образователна инфраструктура – саниране, физкултурни салони, компютърни зали. Това са фактите", коментира Бойко Борисов.

Всички кабинети в Професионална гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог вече са обновени със средства от оперативната програма „Региони в растеж“. Подменени са чиновете и столовете, поставен е ламинат във всяка класна стая, похвали се кметът Красимир Герчев.

Гимназията разполага и с напълно обзаведен компютърни и интерактивни кабинети, както и с такъв с 3D принтер. Училището има и автосимулатор с реални размери за учебна цел, който се използва безплатно от децата. Със средства от националния бюджет са закупени и модерни машини, на които се обучават учениците. Благодарение на модерната база децата ще имат добра подготовка и по-лесно ще се реализират на пазара на труда.

В Добринище Борисов посети ОУ „Св. Климент Охридски“, ремонтирано наскоро с над 300 000 лева. Ремонтиран е и физкултурният салон. Тук учат близо 140 деца, на които със съдействието на местната власт сме осигурили отлични условия за обучение, обяви директорът на училището.

Премиерът се черкува в един от храмовете в Добринище. "За ремонт и ново строителство на храмове на Българската православна църква в страната сме отпуснали над 38 милиона през последните години. Църквата „Успение на Пресвета Богородица" в Добринище беше в руини, а вече е възстановена. Без Господ нищо не може да се направи. С Божията и помощ и усилията на лекарите ще преборим пандемията", коментира Борисов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook