Борят наркоманията с патриотичен конкурс

28/01/2022 16:50 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Стартира патриотичен конкурс, който според организаторите е вид превенция срещу наркотичната зависимост сред подрастващите. Участват ученици от 6 до 19 години в Благоевград, съобщиха от Общинския съвет по наркотични вещества.

Категориите, в които учениците може да представят своите творби са три.

Първата е от 1 до 4 клас и е на тема „Моят любим национален герой“. В тази група участие може да вземат и деца от предучилищни групи.

Втората категория е за ученици от 5 до 7 клас. Ученици от 8 до 12 клас са в третата възрастова категория.

Темата за учениците от 5 до 12 клас е „Човекът-свободен и независим“. По тази тема, учениците, имат право да избират дали да творят в посока независимия от наркотици човек и това какво причинява дрогата на личността, или да представят личности и събития, които спомагат за Освобождението на нашия край и България като цяло.

Формата на творбите трябва да бъде есе, разказ, стихотворение, постер, рисунка или мултимедийна презентация. Относно разказите, есетата и стихотворенията няма ограничения в обема, но с предимство ще бъдат тези с зразено собствено мнение на автора, относно рисунките и постерите-авторът трябва да бъде само един, като няма ограничения в размерите и използваните техники и материали. Творбите се приемат до 31 март. Предвидени са награди за отличниците.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook