Боя и кивита по сградата на БФС

31/03/2022 18:37 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Засилено е полицейското присъствие пред централата на БФС. На протестен митинг излязоха около 400 фенове на различни футболни клубове. Към сградата се хвърляха кутии с боя и кивита с викове "Оставка". Край палатковия лагер са разположени скари с кебапчета и кюфтета.

Протестите са в резултат на решенията на провелия се на 23 март Изпълком на БФС, на който бе прекратено членството на 62 клуба, участвали в конгреса, проведен от Димитър Бербатов и екипа му на 18 март.На протеста пристигна и лидерът на опозицията Димитър Бербатов. Той обаче остана недоволен от хвърлянето на плодове и боя по сградата на БФС, както и на изритването на топки, които свалиха част от надписите.

"Видна е подкрепата на клубовете към тези, които бяха наказани. Ако някой ми покаже децата, които са хвърляли предмети, ще поговоря с тях. Това не е начинът. Тази база не е виновна за това, което се случва. Не трябва да има такива ексцесии. Не толерирам такива прояви. Вероятно съм ги пропуснал, но ако ги бях видял, щеше да е различно. Трябва да има уважение. Тъжно ми е това, което се случва. Не е това начинът. Другото би било да не правим нищо и да оставим нещата такива, каквито бяха през 16-те години", заяви Бербатов пред спортните репортери.

Към 17.20 действително излязоха на пътя и спряха движението. Блокирането бе за кратко и след това протестното шествие се спусна към булевард "България". В изминалите дни на доста места из страната се появиха плакати с надписи срещу БФС и Борислав Михайлов персонално, предаде sega.bg.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook