Броят ученици със специални потребности след изчезването на Ивана от Дупница

13/09/2024 17:34 0 Коментирай

Съставят списъци с ученици, които се нуждаят от специални потребности. С тях ще работят ресурсни учители. Това е разпоредил кметът на Дупница след случая с изчезналата Ивана. Няма никаква следа месеци наред от 17-годишната ученичка. Полицията отдавна прекрати издирването на Ивана и в дупница вече никой не говори за момичето. От нея остана единствено мобилен телефон, оставен на класната й ръководителка и яке, намерено близо до главен път Е-79, след като през месец февруари не се прибра от училище. Търсиха я до първата половина на март и всичко приключи.

Припомняме, дни след изчезването профилната снимка на Ивана Георгиева бе подменена. За това алармираха най-напред в социалните мрежи съграждани на 17-годишната от Дупница. Същото се бе случило и в профилите ѝ в други социални мрежи, които ползва - Инстаграм и TikTok. Поставена е картинка на Мики Маус. Дупничани изказват предположения, че снимката може да сменена от нея, от нейни приятели или родителите й. Подозират дори, че това може да е сторено от разследващите. 

Кметът Първан Дангов тогава обяви пред медиите, че Ивана е било подложена тормоз в бившото Тютюнево училище в града. по този повод сега е за изготвяне на списък със "специални ученици".

На пресконференция днес той каза, че има неразбории в някои от дупнишките училища. „Налице са административни проблеми в училище „Христаки Павлович“. Имаме влошени отношения между ръководство на училището и учителския колектив. Това води до отлив на желаещи да се запишат там, отделно се отразява и на резултатите на учениците", посочи Дангов. Не скри, че има и несправедливо финансиране за подобряване на материалната база.

„Училищата в Яхиново, Крайници и Самораново изпитват краен недостиг на дофинансиране.“, подчерта кметът Първан Дангов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook