БСП: ГЕРБ погази правилата в Сдружението на общините

10/01/2024 15:52 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

БСП скочи срещу избора на представители в ръководството на Сдружението на общините в България. От партията разпространиха официална позиция. Социалистите възразяват срещу избора, станал с подкрепата на ГЕРБ, на двама, вместо на един представител в Управителния съвет на Сдружението.

От левицата определят поведението на ГЕРБ като "поредно скандално погазване на правилата" при структурирането на Управителния съвет. В позицията се припомня, че по правила и ред, приети от самото сдружение, БСП има право на свой представител от Югозападен регион. "Изпълнителното бюро на БСП издигна за кандидат кмета на Дупница Първан Дангов. В пълен разрез с принципите на демократичната и правова държава, грубо газейки правилата на самото Сдружение на общините, ГЕРБ издигнаха и избраха кмета на Перник Станислав Владимиров, подкрепен от тях на изборите. Така, ГЕРБ ще имат двама представители, отнемайки едното място на опозицията", се посочва в позицията. В ръководния състав са предложени още кметът на Петрич Димитър Бръчков, който е от ГЕРБ, а също и управникът на Белица Радослав Ревански - представител на ДПС.

От БСП твърдят, че представител на ГЕРБ е звънял и упражнявал натиск върху кметове как да гласуват и декларират готовност да внесат отново кандидатурата на Първан Дангов на Общото събрание на общините. Искаме възстановяване на демократичното начало, правовия ред и европейския облик на България, където не се налагат силово диктаторски подходи, заявяват от левицата.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook