БСП и ДПС се регистрираха в РИК - Благоевград

27/02/2023 16:03 0 Коментирай

Социалистите регистрираха кандидат-депутатите от Благоевградски избирателен район.

Водач е Корнелия Нинова. Втори е гоцеделчевецът Богдан Боцев, който бе депутат в няколко Народни събрания. На трето място в лисата е петричанинът Новко Попов. Четъртото място е за санданският хирург Димитър Димитров. Пети е благоевградският строителен инженер Тодор Крънджилски. Той е бивш военен. Другият благоевградчанин - бакерът Георги Монев, е на девето място в листата на социалистите, съобщиха за Еновина.

За място в 49 НС се състезават още Асен Янкулски ог Гоце Делчев, Елена Чучулайна е представител на социалистите в Банско. Нейният съгражданин Костадин Юнчов също ще се бори за гласовете на избирателите на 2 април. В листата е Йорданка Атанасова - лидерка на БСП в Петрич. Разлог е представен от Пламен Ботев. От Хаджидимово е председателят на местната организация Костадин Караянев, от Гърмен е Исмет Ходжов. Доцент Георги Стоичков е на 12 място от гражданската квота.

„Вярваме, че можем да постигнем много по-добри резултати на предстоящите избори. Убедени сме, че направеното от БСП за краткия живот на последния парламент е оценено от хората. Затова излизаме на тези избори с достойнство, изпълнени обещания и вяра в успеха“, коментира областният лидер на социалистите Валери Сарандев.

ДПС също получи регистрация в РИК-Благоевград. Делян Пеевски е водач в Пиринско и за 49 НС. Втори изненадващо е острието на движението Йордан Цонев. На трета позиция е Елхан Кълков, който редовно влиза в няколко парламента. Четвърта е Фатима Йълдъз. Пети е Осман Мисирков. В листата са благоевградските съветници Исмет Узунов, Милена Бунцева и Мехмед Вакльов.



Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook