Българо-гръцки учебен полигон край Благоевград за 4,5 милиона евро

04/03/2022 15:48 0 Коментирай

В Благоевград изграждат тренировъчен център за 4 500 000 евро, който е по трансграничен проект с Гърция. На първата копка пристигна огнеборец номер едно Николай Николов. Базата ще се реализира за 10 месеца. Ситуирана е в  местността "Поповка" в близкото до града село Покровник. В  нея ще се провеждат обучения и ще се прилагат действия по превенция и реакция при наводнения. 

"Дадохме старт на новия учебен корпус за подготовка на нашите пожарникари и спасители в Благоевград, а и не само. Ще има и бърза връзка с автомагистрала „Струма“ за по-бърза логистика и действие“, каза Николов.

Корпусът ще представлява средно голяма пожарна с три гаражни клетки, с офиси за административно обслужване, с ремонтна база и стая на пожарникарите. Едновременно в базата ще могат да се обучат 30 души, сред които и доброволци.

Електронен регистър на бомбоубежищата в България ще заработи от следващата седмица, обяви кметът Илко Стоянов.

„Трябва да бъдем спокойни, защото бомбоубежищата са ежегодно проверявани. Подготвя се електронен регистър, който ще бъде активиран следващата седмица“, каза директорът на ГД Пожарна безопасност и защита на населението.

Чрез интернет ще може всеки да открие къде е „неговото“ бомбоубежище и кой е най-прекият път до него. На практика всички сгради, строени след 1950 г., са пригодени и като скривалища.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook