Български камиони возят тайно боеприпаси в Гърция

10/02/2024 16:34 0 Коментирай
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Гръцки медии разкриха, че българска фирма доставя с камиони боеприпаси до военната база при град Янина.

Изнасят се огромни количества и експлозиви. Излъчиха клипове от конвоя за трансфер. Според вестник „Етнос“ над 20 товарни камиона участват в пратката. тайните доставки прави българска транспортна фирма, специализирана за пренос на опасни взривни товари,допълват информацията от телевизия "Алерт".Не се посочва дали и шофьорите са българи.

Според излъчените кадри конвоят с оръжия се ескортира от гръцка полиция и се движи в неизвестна посока. Според коментари по тази информация правителството "тайно" налива оръжие в Украйна,като застрашава отбранителната мощ на Гърция и изнася безвъзмездно за Киев експлозиви.

Депутати от опозиционната комунистическа партия поискаха спешно изслушване в парламента на министъра на отбраната, за да съобщи по чие решение се изнася оръжие без ратифициране от парламента. В същото време екологични организации изразиха загриженост по начина на транспортиране на тези боеприпаси и експлозиви, които се пренасят по магистралата и поставят на риск живота на хората, предаде БНР.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook