Бунт в Петрич, искат оставката на кмета

19/08/2022 16:22 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Петричани изригнаха след публикация на Еновина за поголовна сеч в защитени територии и на безценни гори. "Време е за оставки в Петрич, излязоха с позиция пред медиите членуващи в "Обединени за силен Петрич".

Във връзка с унищожените безценни гори от космат дъб между село Дрангово и Петрич, питат кмета Димитър Бръчков каква е причината за издадено от служителя Ивайло Попов, популярен като Масата, разрешение за сеч в района на полза на дружество с регистрация в столицата.

"Масата продължава безнаказано и беззаконно да изсича горите в община Петрич. Това вече е рецидив, а не изолиран случай. Също така има сигнали, че лицето придобива имоти Общинска собственост чрез подставени лица, далавери чрез тръжни процедури, схеми със селски кметове, люлки и беседки, разпродажба на дървесина, продажби на общински сгради и учебни заведения. Кой е този човек, защо разполага с такава власт и защо кмета на Общината няма отношение към делата на този негов служител", питат от "Обединени за силен Петрич.

Вчера публикувахме позиция на бившия депутат от ПП и горски специалист Александър Дунчев, че се извършва нагла сеч в района. Обезличени са гори с космат дъб. Над 2000 кубика са извозени с 400 камиона от месец март до момента. Дунчев показа документ, подписан от общинския чиновник Ивайло Попов.

"Докато едни усвояват служебната власт, а други се готвят за избори, трети изсичат на голо десетки декари безценни гори от космат дъб между град Петрич и село Дрангово", алармира бившият депутат.

"С помощта на местни будни хора изискахме от МОСВ и Агенцията по горите веднага да отменят незаконното разрешение на кмета Димитър Бръчков за гола сеч на тези млади гори, възстановили се от сечи и пожари през годините върху приватизираните наскоро общински мери. Те не само ни пазят от безводието, което настъпва с климатичните промени, но са застрашен тип горско местообитание, вписано в Червена книга и местната Натура 2000-зона "Рупите-Струмешница", подчерта Дунчев.

Искането е постъпило от дружеството "Агро Мениджмънт България", а Попов на секундата издал разрешението. Под публикацията на Дунчев в социалната мрежа се публикуват множество коментари от петричани. Те даже споменават, че Масата е основен кадровик в горите, заплашвал директорите на стопанства. Тъстът му участвал в схеми за трафик на дърва.

"Всички сме потърпевши от това порочно управление, което се гаври с нас, нашите родители и нашите деца. Ние от ОСП не можем да останем безучастни. Отправяме официално искане за оставката на г-н Попов и неговият служител в сектор Общински гори-Валентин Тунчев. Ако не ги получим до 10 работни дни, ще изискваме оставката на г-н Димитър Бръчков", пишат от организацията в южния град.

Напиши коментар

Коментари

  1. БрЪ БрЪ -
    Много голям проблем по крайните квартали е и паркирането,почти всеки член на семейство е с кола,без нито една да се прибира в гараж и се стига да саморазправи!!!Трябва като в центъра да се разчартае и всеки да може да се разполага пред имота си с един автомобил поне или спрямо лицето на имота,или за всеки втори да се плаща допълнителнители данъци,не да мъкнеш багажа си от далече,защото са паркирали пред имота ти..Като ги търсиш да ги местят колите,че чакаш дърва ти казват,че е общинско,а това че ти си чистиш пред имота,щото почистваща машина на общината не минавала с години или си цеминтирал тротоара,щото общината не си гледа работата -това не се гледа..

Социално

новини благоевград facebook