Цената на газа поскъпва с 35 процента, пресметна Борисов

02/05/2022 12:40 0 Коментирай

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкри на извънреден брифинг схемите на правителството с руския газ. Назова фирмите посредници, които внасят синьото гориво от Русия, но с 35 процента по-скъпо.

"Вместо да се плаща по настоящи разценки 134 лева, фирмите на Путин ще източват от бедния български народ над 182 лева", възмущава се Борисов. Изявлението му се предава на живо във Фейсбук.

"Не знам кой съветва управляващите да участват в толкова много и различни предавания, но навсякъде казват различни неща за газа. Енергийният министър Александър Николов се държи като паднал от Луната. България пак купува руски газ, ама през посредници", заяви Борисов.

"Правителството всеки ден затъва все по-дълбоко и по-дълбоко с изказванията си. Фирмата МЕТ резервирала количества за собствени търговски цели. ДБ трябва да разберат как обслужват агресора и диктаторът Путин чрез купуването на газа от посредници, категоричен е лидерът на ГЕРБ. "Германия и Австрия могат да си плащат, а ние не можем - защото сме по-богатите и по-мощните ли бе?", запита Бойко Борисов.

Той допълни, че неслучайно Петков казва, че държавата е един разпределител на пари - взема от едни хора и дава на други, а те изнасят в офшорни компании. "Теглят заеми, за да изплащат схемите си. Ако дойде друго правителство след 3 години, то то няма да може да прави никакви политики, а ще трябва да връща милиарди", каза бившият премиер.

Борисов разкри още една сделка "на тъмно", свързана с Плана за възстановяване и устойчивост. Това бил секретен документ, който не се видял от обществото и народните представители. "Но разбрахме защо е необходима секретността. Ангажиментът е свързан с това от структурата на българския енергиен холдинг да бъдат извадени две дружества. Двете златни кокошки на българите - 100% държавни да отидат в чужди ръце. ние сме ги пазили за да са собственост на държавата", допълни Борисов. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook