Чакат президента Радев на шествие в Благоевград

03/02/2022 15:45 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Държавният глава е поканен на патриотично шествие в центъра на Благоевград. Към момента от президентството не съобщават дали Румен Радев ще осъществи визитата си утре. Шествието е организирано от актива на ВМРО в града в 17.00 часа от Съдебната палата до площад "Македония". Възможно е да пристигне и премиерът Кирил Петков.

На 4 февруари се навършват 150 години от рождението на революционера, идеолог и будител Гоце Делчев. В 17.30 часа е тържеството в чест на легендарния войвода пред величествения му паметник на площада.

Признателните потомци ще сведат чела пред паметта на личността, която остава в историята като една от най-харизматичните и влиятелни фигури. В ритуала ще участват Военно формирование 26 400, Национално дружество „Традиция“ – регионален клон “Георги Измирлиев-Македончето” , Сдружение „14-ти пехотен македонски полк“. Благоевград е неразривно свързан със съдбата на Гоце Делчев и неговия род. Тук е погребан неговият баща, тук почиват костите на много от неговите сродници.

Голямо тържество за Гоце е планирано утре и в Гоце Делчев. Програмата започва в 10.00 часа с полагане на цветя на паметника на Гоце Делчев в село Попови ливади. В 11.00 часа започва възстановка на последната битка на войводата. Тя е дело на ученици в ПГ по МСС "Пейо Яворов" на площад "Гоце Делчев". В 11.30 часа заупокойна молитва ще отслужи Неврокопският митрополит Серафим в храм "Св. Св. Кирил и Методий".

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook