Червен кмет затвори частично учениците

20/10/2020 12:14 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Часове след разпоредбата на здравния министър кметът на Гоце Делчев въведе вечерен час на учениците и забрани да излизат от домовете си.

Заповедта на червения кмет Владимир Москов влиза в сила от 21 октомври. Всички ученици в Гоце Делчев и общината трябва да са в домовети си в 21.00 часа. Нямат право да излизат до 6.30 часа сутрин.

Забранени са сватби, кръщенета и други масови събирания за две седмици. По този начин в общината се борят с коронавируса.

Сключването на граждански бракове се осъществява в присъствието на съответното длъжностно лице по гражданско състояние, встъпващите в брак, техните свидетели, фотограф и гости в залата до 10 души, при спазване на физическа дистанция от 1.5 метра, както и всички противоепидемични мерки.

Забранява се излизането на непълнолетните за времето от 21.00 ч. до 06.30 часа без основателна причина – посещение на личен лекар, лечебно заведение, аптека и магазин за хранителни стоки.

Болницата в Гоце Делчев е в затруднена ситуация. Ще бъдат разкрити още 10 легла там. Те ще са във Вътрешно отделение, каза вчера министър Костадин Агелов.

Ато има пик, болните ще се пренасочват в разложката болница. Ангелов коментира и кризата с лекарите и медицинските сестри. Временно в Гоце Делчев ще се пращат студенти от Югозападния университет, които са в специалност "Медицински сестри".

Костадин Ангелов отново заяви, че няма да има КПП-та, няма да се повтори затварянето от месец март, особено каквото беше в Банско.

Ще бъде създаден Национален логистичен щаб, новата структура ще решава проблеми по отношение на комуникацията между лечебните заведения в различните области. От другата седмица ще заработи новата структура, която ще се намира в София и ще работи като кол център. Държавата ще бъде разделена на 6 региона.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook