Червена лампа за БСП и ГЕРБ в Благоевград

15/07/2021 13:35 0 Коментирай

ЦИК определи 11-те депутати, които ще положат клетва в 46 НС. Очаквано БСП и ГЕРБ нямат благоевградско представителство и в този парламент. Така беше и след вота на 4 април. С тази разлика, че за по-малко от четири месеца, двете партии драстично намалиха броя на избирателите си. Време е за "червена лампа", коментираха недовобни от двете партийни организации.

Червените в Благоевград успяха да получат гласовете само на 3484 от най-верните последователи. Това не се е случвало от години в най-многочислената организация в Пиринско. Според активисти в благоевградската структура, отговорен за падението в БСП - Благоевград е председателят Любен Милев. Въпреки, че той беше втори в листата, имаше подкрепата на местната власт, в която се провали и като заместник-кмет, Милев получи звучен шамар с обидно малкото преференции в своя полза на 11 юли.

Членове на няколко квартални организации в Благоевград внасят искане пред лидера на социлистите Корнелия Нинова - Любен Милев да бъде свален от председателския пост незабавно. Опасяват се, че при оставането му като лидер, при едни следващи избори, БСП ще загуби и настоящото четвърто място на политическата сцена в областния център.

БСП бе отстрамена само в Кресна. Там червените водят убедително пред ГЕРБ и ИТН.

ГЕРБ в Благоевград също претърпя "изчегъртване". На изборите през април имаше двойно повече гласове. Доайени в партията признават, че местната структура има сериозни проблеми и, за да не се повтаря този резултат, се нуждае от промени в ръководните органи.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook