Червените от Петрич, Симитли, Кресна и Якоруда ревнаха пред Нинова

28/01/2021 11:55 0 Коментирай

Лидерите на БСП в Петрич, Кресна, Симитли, Струмяни и Якоруда излязоха с гневно писмо пред Корнелия Нинова. Те изразяват безпокойствието си и нескрито притеснение от случващото се в момента в структурите на партията и по-конкретно в област Благоевград.

"Вече седмици наред четем в пресата и социалните мрежи за възникнали конфликти в различни структури на партията, за свалено доверие, за изключени членове, за постъпващи жалби, последвани от нарочни проверки. Област Благоевград не прави изключение от тази неприятна статистика. С огорчение научихме, че за пореден път се извършва „проверка” на организационното състояние на общинската организация в Петрич и финансова проверка в община Якоруда", пише в писмото, разпространено от Поглед инфо. Червените ясно заявяват, че подобни действия обиждат и демотивират членската маса в БСП.

"Възмутителен е факта, че за основа на тези проверки служат жалби от другари, които би следвало да носят отговорност за случващото се в тези общини, както и от факта, че т. нар. „работни групи” тенденциозно представя информация за случващото се в партийните структури. Оставаме с впечатление, че дори ОПКК се е превърнала в орган, който изпълнява „специални” поръчки", сочат в отвореното писмо.

"Още по-необяснимо е защо не се спазва срокът за формиране на новия Областен съвет в Благоевград. Как се вземат кадровите решения във връзка с организационната реформа в партията – спазени ли са обещанията за диалог с общинските структури? И си задаваме въпроса – защо това е така и кой има интерес да не се спазва Уставът и правилата в БСП", питат от организациите в Пиринско.

"Озадачени сме, че това се случва в момент, когато Парламентарните избори „чукат на вратата” и на Партията и предстои сериозна битка. Днес усилията на всички ни следва да са насочени към пълна мобилизация, запазване на единството на БСП и привличане на повече хора и избиратели. Защото БСП е партията, която ще покаже на българското общество, че тя е единствена, която може да извади България от бездънната яма, в която се намира. Ето защо настояваме да бъде проведена незабавна среща на Корнелия Нинова в Благоевград с нас, на която откровено да споделим своите притеснения, да поставим въпросите, които ни вълнуват и заедно да намерим решение", настояват социалистите.

Знаем, че за да може да спечели изборите и да управлява успешно, БСП може да покаже силата и загрижеността си за българския народ! НО ПРЕДИ ТОВА трябва да покаже ГРИЖАТА И ВСЕОТДАЙНОСТТА СИ КЪМ СОЦИАЛИСТИТЕ.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook