ЦИК пощади зам.-председателя на ОИК-Благоевград

01/06/2020 19:26 2 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Вилислав Балев продължава да е заместник-председател на Общинската избирателна комисия в Благоевград.

На свое заседание ЦИК предложи да детронира представителя на ВМРО в комисията, но след дебати му простиха изявление, че са гласували с чоп решение да не се обжалва решение на съда по казуса с кмета Румен Томов.

ЦИК се самосезира след скандалното изявление на Вилислав Балев в социалната мрежа, че той и още трима са теглили чоп по време на заседание на ОИК-Благоевград. Както подробно информирахме, той публикува в профила си преди дни подробности от заседанието, на което са гласували да не се обжалва определението на Административния съд, с което не се стигна до освобождаване на кметския пост от Румен Томов, преди приключване на делото пред ВАС.

"Относно това, че видите ли ВМРО били гласували с БСП, ще ви кажа, че след като бяхме 12 души - ГЕРБ са 4 и БСП - 4, за да стене схмета то трябваше да се разделим на 2 на 2. Теглихме ЧОП и на мен се падна "честта" да гласувам "с БСП". Ако някои хора много ги стяга сърцето и в момента се наливат с хапчета, то бъдете спокойни, следващия път за мен ще бъде изключителна "чест" да гласувам пък "с ГЕРБ" друг ще гласува с "бсп" но решението ОТНОВО ще бъде 7:6", написа Вилислав Балев.

"Ние членовете на ОИК представители на ВМРО, АТАКА Демократична България , Воля и ДПС решихме да не участаваме повече в целия този цирк сътворен от ГЕРБ и БСП. Тъй като нямаме възможност да гласуваме ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ то единственият начин да гласуваме по този начин е като правим резултат 7:6 и сме в хипотеза на отхвърляне или казано на български взехме решение че НЯМА решение. Най- лесното за нас е просто да не отидем на заседание и да ги оставим ГЕРБ и БСП да си гласуват 4:4 . И така до безкрай", обясни Балев.

Според членовете на ЦИК Балев се е шегувал във Фейсбук и той продължава да е член на ОИК-Благоевград. Постът бе изтрит от автора преди заседанието.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Джили -
    Този индивид е психически неуравновесен
  2. войводата -
    Тоя е за дпсто не е за вмерото

Социално

новини благоевград facebook