ЦИК разпредели депутатските мандати в Благоевград, Кюстендил и Перник

07/04/2023 15:04 1 Коментирай

Централната избирателна комисия официално обяви колко депутати от Югозапада влизат в 49 НС.

В Благоевградска област народните избраници традиционно са 11. ГЕРБ има четирима депутати. "Продължаваме промяната" са с двама в новия парламент. „Възраждане“ са с един депутат. Един влиза от БСП, ДПС вкарва двама законотворци. Слави Трифонов има един мандат в Пиринско, въпреки, че не прескочиха 4-процентната бариера в региона.

Кюстендил е с четири мандата. ГЕРБ е с двама депутати. „Възраждане“ са с един парламентарист. "Продължаваме промяната" имат също един представител.

Област Перник също е с четири мандата. Разделят си ги ГЕРБ - двама, "Продължаваме промяната" – 1 и „Възраждане“ – 1.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Асие Шахин -
    Другите информационни медии трият коментарите за Якоруда. Явно властите окупирали града вече 20 години така нареждат. Жалко за това. Нищо няма да променят.В Якоруда никой не иска Беди, Карафеиз, Айша Х, Сабиха П.,Куцузо, Пачката, Джама, Кавалов, Хърльови и подлогите им. Есен на местните избори всички до един ще бъдат изметени. Тези управници са позор за града, обградиха се само с братовчеди, комшииски назначения и щуробаджанащина. Нищо не направиха за Якоруда , за 20 г управление..провал..дпс им би шута, но те още се надяват...всяко начало има и край..и вашият дойде..това ли е елита на Якоруда, които не знаят чужд език,които са неграмотни половината съветници,които не отвориха нито едно работно място за 20 години, които ви прогонена от Якоруда да се считате по чужбина на гурбет, а те тук си крадат и за тях чужбина е Общината..изберете нови хора, които са чисти и неопетнени, кадърни и честни, уважавани от хората, а не като тези крадливи мишки..които с крадени пари си купиха камиончета, джипове, коли, сватби на свинчета, екскурзии, вили...а не от заплатки

Социално

новини благоевград facebook