ЦИК реши за видеонаблюдението на изборите

10/07/2021 11:57 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

ЦИК излезе с решение за броенето на резултатите от изборите. То ще е публично и в реално време. За първи път се допуска видеозаснемане и видеоизлъчване в реално време при отчитане на резултатите от изборите за народни представители, информираха от ЦИК.

Не се допуска заснемане на избирателни списъци.

Ще се наблюдава в реално време действията на секционната избирателна комисия при установяване на резултатите от гласуването. Видеозаснемане е позволено при процеса на броене на хартиени бюлетини – в избирателни секции, в които е гласувано с хартиени бюлетини, а също така и при съставяне и попълване на секционния протокол с резултатите от гласуването в избирателната секция.

Видеозаснемане и видеоизлъчване в реално време на процеса на предаване, приемане и проверка на протоколите на секционните избирателни комисии и прехвърляне на данните от записващото техническо устройство в Районната избирателна комисия се осъществява на определеното от РИК място за лицата по чл. 288а ИК, така че да не се затруднява работата на комисията и на изчислителния пункт.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook