Дадоха още пари на "Пирин", съветници скочиха срещу губернатора

09/03/2023 14:14 0 Коментирай

Съветниците в Благоевград увеличиха субсидията за ФК "Пирин" и решиха за акциите на клуба.

Вместо досегашните 600 000, сумата за издръжка на футболистите и раздутите щатове, набъбва на 750 000 лева. Освен това приеха предложението на кмета Илко Стоянов за приемане на акциите в клуба, предоставени от абдикиралия Пол Белогур. Предстои джиросването им.

От отбора твърдят, че са астанали само 35 000 лева финансови задължения. Общината обаче не е извършила проверка и се доверява на ръководството.

За останалите спортни клубове в Благоевград отпуснаха едва 200 000 лева.

Заседанието в ОбС започна със скандални коментари по адрес на областния управител Стоян Христов. Той е върнал поредно решение на местния парламент от месец февруари. Касае живеещите на улица "Митрополит Борис". Според председателя на местния парламент Радослав Тасков няма правна обосновка за връщане на решението, поради което предложи на общинските съветници да прегласуват своето решение. Става въпрос за промени в плана на града заради отчуждени имоти на граждани, с цел да се разшири улицата около Второ ОУ.

Общински съвет Благоевград съгласие и за предложението на кмета Стоянов, относно молба от Анна Иванова Мицова за изграждане на постамент с паметна плоча, в памет на бежанците от Кукуш, които преди 110 години са напуснали родния град и са се заселили в Горна Джумая.

На днешното заседание бе одобрено и предложението, с което се възлага на кмета на община Благоевград да подписва и съгласува всички необходими документ, в качеството му на съвъзложител на обекти: Възстановяване на технико- експлоатационното състояние на моста над река Струма при км. 1+945 на път III-1006 „Благоевград- Покровник- Падеш-Габрово-граница Македония“, „Аварийно изместване на техническа инфраструктура“ и изготвяне на комплексен проект по инвестиционна инициатива за „Изместване на техническа инфраструктура“.
На проведеното днес извънредно заседание на Общински съвет Благоевград бяха гласувани и постановени 11 решения.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook