Дадоха срокове за АМ "Струма" и "Рила"

04/04/2022 16:08 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

МРРБ показа плановете за развитие на транспортната инфраструктура до 2040 година. Завършването на проектите е предвидено на различни етапи в рамките на този срок.

До 2025 година трябва да се изгради и да пусне един от лотовете на АМ "Струма" - пътен участък от Благоевград до Крупник. За трасето през Кресненското дефиле на автомагистралата регионалното министерство мълчи.

Вместо това, дават срок за строителството на бъдещата магистрала "Рила", включваща и участък между Кюстендил и Дупница.

От ведомството публикуваха интерактивна карта с информация за обекти от пътната и железопътна инфраструктура, интермодални терминали, летища, пристанища, вътрешни водни пътища, нови мостове и тунели, които ще се реализират на етапи до края на периода. Картата представя плановете на държавата за проектите, които ще се реализират в районите за планиране на страната.

Посочени са и градовете, които са допустими за участие по проект „Зелена мобилност“. Целта му е да насърчи устойчивата градска мобилност чрез развитие на екологичен, безопасен, функционален и енергийно ефективен транспорт. За подобряване състоянието на обществения градски транспорт и насърчаване на „зелената мобилност“ 40 български общини ще могат да кандидатстват за средства от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook