Дамян Дамянов е втори заместник в МЗХ

13/06/2023 17:13 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Вторият заместник-министър, след Таня Георгиева, който е назначен в политическия кабинет на Кирил Вътев, е отстраненият неотдавна от шефското място в ЮЗДП-Благоевград Дамян Дамянов. Той притежава образователно – квалификационна степен магистър от факултета "Горското стопанство" към Лесотехническия университет в София. Дамянов има и завършена докторска степен по екология и опазване на екосистемите към Института по гората, Българска академия на науките. Професионалният му опит е изцяло в областта на системата на горите, като през годините е заемал различни позиции.

В периодите от 2015 до преди месец бе начело на ЮЗДП. От 2010-та до 2012 година е ръководил Териториално звено за алтернативни дейности „Южна България“ към Изпълнителна агенция по горите. Бил е и деректор на Държавно-ловно стопанство „Витошко-Студена“ в Кладница.

Кариерата на Дамянов започва като лесничей през 1983 в Държавно-ловно стопанство „Кормисош“, град Лъки, като през 1984 година - заема поста заместник- директор на ловното стопанство. Очаква се той да поеме ресора, свързан с горското стопанство в аграрното ведомство. Според информация в сайта на Народното събрание, утре - 14 юни, по време на заседанието на Комисията по земеделие, на депутатите ще бъде представен политическият кабинет на Министерството на земеделието и храните, пише agri.bg.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook