Дангов: Ивана е интровертна, има проблем с психиката

26/02/2024 10:14 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Кметът Първан Дангов настоява за пълна проверка в училището на изчезналата безследно Ивана Георгиева. Според него в така нареченото Тютюнево училище са съпричастни към случилото се със 17-годишната.

"Момичето е страдало от психично заболяване, заради което е станало обект на агресивно поведение и подигравки от страна на съученици. Учителите ѝ са знаели за проблема, но не са направили нищо. Ивана е била интровертна, имала е проблем с психиката и заболяването е било идентифицирано от лекаря. Момичето е консултирано от психолог и психиатър", каза градоначалникът на Дупница.

Дангов ще поиска писмени обяснения от директорката, психоложката и класната ръководителка на момичето. Кметът се учуди и на забавената реакция от страна на родителите, които са подали сигнал до полицията късно вечерта след изчезването.

"Ще провокирам разговор в обществото по случая. Утре може да е Ивана в Бургас или в Кюстендил. За да не се стига до нови кампании, каквито правим днес, ние трябва да разговаряме. И тонът ще го задам аз", каза Първан Дангов в телевизионен ефир.

В Районно управление – Дупница работи оперативен щаб, който координира действията на екипите, ръководи се от директора на Областна дирекция на МВР – Кюстендил старши комисар Светослав Григоров. Коментар за случилото се направиха пред медиите вчера родителите на Ивана.

"Дъщеря ни не ходи никъде без телефон. За да го остави в раницата и да си тръгне от училище преди последния час, сигурно е била много бясна. Купила си е парацетамол, защото беше настинала и са й направили забележка да не пие хапчета, вероятно някой учител", разказва Мария Георгиева.

Момичето си е тръгнало преди да приключи последният час, като оставило раницата си и в нея мобилния телефон и казало, че майка й ще дойде по-късно да й прибере багажа, твърдят родителите. "Благодарни сме на хората, които не спират да я търсят, молим се на Господ да я намерят жива и здрава. Предполагаме, че е много изплашена", допълват родителите. Ивана се издирва от 22 февруари. Участват близо 200 полицаи, военни, жандарверисти и доброволци. В търсенето се използват дронове, термокамери и кучета.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook