ДАНС разследва Цацаров

14/01/2022 12:46 0 Коментирай

Шефът на Антикорупционната комисия, бивш главен прокурор-Сотир Цацаров, е с отнет достъп до класифицирана информация. Цацаров е разследван от ДАНС, обяви премиерът Кирил Петков.

"За мен това, че нямаме истински сериозни дела за корупция по високите етажи на властта, показва абсолютно ясно, че КПКОНПИ не си е свършила работата, която всички български граждани се надявахме да бъде свършена. Оценката ми е силно отрицателна", коментира Петков.

Вчера Сотир Цацаров изненадващо обяви, че ще напусне поста си до 1 март. "Ще поискам да бъда освободен от тази длъжност, считано от 1 март, до когато ще внеса в Народното събрание годишния отчет за работата на Комисията. Фактите и цифрите в този отчет ще говорят повече от празните политическите декларации и обвинения. Разбира се, ще обявя ясно и мотивите за оставката си", коментира той пред sega.bg. Цацаров оглави КПКОНПИ на 11 декември 2019 година. Мястото му в съдебната система обаче по закон се пази. Така че няма пречка Цацаров да бъде възстановен като прокурор във Върховната касационна прокуратура.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook