Дарител спасява 300-килограмовата Христина

20/03/2023 16:01 0 Коментирай

Христина Секулова получава нов шанс за живот. Анонимен дарител подсигурява операция на най-тежката българка - 300-килограмовата дупничанка.

"Направили сме нужните изследвания. Чакат се резултатите, за да може да й се назначи правилно лечение и хранителен режим. Това е нещото, което ще работим близките шест месеца, за да може да я стабилизираме и да я изправим на крака. Надяваме се октомври-ноември да е готова, но всичко зависи от нея", споделя анонимният дарител. Христина повече от всичко иска да е пълноценен човек. Шансът, който й се дава в момента, я мотивира и тя е готова да следва всяка стъпка, за да може отново да се радва на живота.

Христина не е сама в тази борба. Освен анонимния дарител много други хора застават зад каузата й. Така например едно от вървежните заведения за бързо хранене в Дупница ще се заеме с това да бъде хранена под режим и да получава всичко, от което има нужда като хранителни вещества.

„Събрал съм консилиум от 40 лекари в Турция. Заседаваха, говорихме на дълго и на широко относно състоянието й и какъв е най-добрият подход за нея. За съжаление никой в България не се наема да й постави точна диагноза. На първо място Христина трябва да се изправи на крака, тогава ще може да премине през всичко“, разказва пред „България днес“ добродетелят, поел случая на дупничанката.

Секулова е преживяла силен стрес преди десетина години. Била на гости при своя приятелка, която пред нея пребива болния си мъж с колан. Оказва се, че от силния стрес Хриси е получила биполярно разстройство. Заболяването съпътства човек цял живот и се характеризира със силни промени на настроението. Така Секулова започва да пие лекарства. От тях психическото й състояние се подобрява, но физическото се влошава. Христина започва да трупа стремглаво килограми, които безмилостно я обездвижват. Излишната телесна маса не позволява на младата жена да стои повече от няколко минути изправена на крака и поради тази причина е обречена да си стои у дома. Не може да излезе сама от стаята си, камо ли от къщата. Заради теглото си Христина трябва да се лиши и от образование, и от работа.

Всеки, който желае, може да помогне на семейство Секулови на:

IBAN: BG02UNCR70001524463771

Основание: Дарение за семейство Секулови

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook