Даряват кръв за млада благоевградчанка

26/06/2022 12:26 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Благоевградчанка се нуждае от рядка кръвна група от АВ (+) . Зори Атанасова Георгиева е настанена в Университетската акушеро-гинекологична болница "Майчин дом". От лечебното заведение разпространиха апел за даряване на кръв. Тя е постъпила в столичната клиника преди три дни. Първоночално е била в МБАЛ-Благоевград.

"Все още продължаваме да търсим кръводарители АВ (+). Общото състояние на пациентката Зори Георгиева продължава да е критично. Продължаваме да се борим за нея с ваша помощ! Благодарни сме на всички, които се отзовавате на призива ни", публикуваха от болницата във Фейсбук.

Зори е на 28 години. Майка е на 2-годишно детенце. В момента тя е  Ццентрална реанимация. Кръводаряването може да стане и в самата болница. 

"Моля, дарете АВ (+) в Национален център по трансфузионна хематология, като посочите имената на нашата пациентка и нашата болница СБАЛАГ “Майчин дом”. Необходим е повече от един кръводарител, но само от посочената кръвна група, тъй като се извлича тромбоцитен концентрат за спасяването на Зори. Уточняваме, че могат да даряват хора от Северозападна и Югозападна България - от тези райони дарената кръв идва директно при нас, в София в НЦТХ", съобщиха от болницата.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook