Дават 26 милиона за депото край Благоевград

26/05/2020 18:15 3 Коментирай

Отпускат 26 000 000 лева за планиране и изграждане на анаеробна инсталация за разделно събиране на отпадъци на сметището в благоевградското село Бучино.

Договорът за финансиране е подписан днес.

Срокът за изпълнение на дейностите по договора е 1090 календарни дни. Парите са осигурени като безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма.

Договорът с предмет ,,Пълен инженеринг – Проектиране и авторски надзор на основна и довеждаща инфраструктура, СМР на основна и довеждаща инфраструктура, доставка и монтаж на инсталация за суха метанизация с тунелно компростиране и когенерационен модул на разделно събрани биоразградими отпадъци, въвеждане в експлоатация и обучение на персонала“.

Договорът е сключен е с ДЗЗД “БАЛКАНИКА БИОГАЗ“. Консорциумът се управлява от Мюнхен.

Технологията, която ще бъде използвана за обработване и третиране на биоразградимите отпадъци, е безопасна за околната среда.

Припомняме, два консорциума се конкурираха в обществената поръчка на Община-Благоевград.

В последната фаза от надпреварата бе отстранено „Обединение Благоевград 99”, в което са фирмите „Интерком“ ЕООД, „Еко аква системи“ ЕООД, „Енергоинвестинженеринг“ ЕООД и чешките дружества Enviprojekt Czec S.R.D. и Vitkovice envi AS.

Анаеробната инсталация е планирана с капацитет 13 819 тона годишно, което е 70% от всички генерирани хранителни отпадъци на територията на регионалното депо и 35% от всички генерирани зелени отпадъци, 30% от генерираните дървесни отпадъци и 10% от всички генерирани отпадъци от хартия и картон. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Илия -
    Това наистина е заслуга на Томов-не може да се отрече.
  2. Хаха -
    Нееее на Томов депото е бизнес на хора от върха и те се грижат за бизнеса си а Мунчо се опита чрез Спаскалев да им го вземе затова сега страда
  3. батка -
    Браво на кмета Томов!

Социално

новини благоевград facebook