Дават на прокурор министър Динкова

08/09/2023 09:04 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

ВМРО сезира Софийска градска прокуратура срещу действията на министъра на туризма Зарица Динкова. Жалбата е заради хвърлена след наводнението в Царево сухоземна костенурка в морето. Настояват да се образува досъдебно производство срещу нея.

"На плажната ивица сухоземна костенурка, която бе оцеляла целия потоп и бе успяла да достигне до сухо място, се озова в ръцете на министър Динкова и бе хвърлена в морето пред погледите на журналисти и фотографи", сочат от организацията. Уточняват, че от една страна сухоземната костенурка е защитен вид, а от друга действията на министъра на туризма са жестокост към гръбначно животно, което попада под ударите на Наказателния кодекс.

Съпредседателят на ВМРО Александър Сиди настоява за разследване за наличие на престъпление, извършено от министъра на туризма Зарица Динкова. Той настоява също прокуратурата да установи какво е причинило деянието на министъра - смърт или тежко/трайно увреждане за защитения гръбначен вид, както и да предприеме мерки за търсене на отговорност от виновното лице. "Тежкото невежество на нелепото същество турено за Министър, което уби сухоземна костенурка в морето, в опит да добие слава е смешно. Така е. Но освен смешно, то нарушава и закона за биоразнообразието. Както и накзателния кодекс…. С една дума престъпление е. Да си тъп, обаче не е оправдание. И трябва да си носиш последствията! Досега чаках зелените терористи, воглаве с нациста Белев, (който се подиграваше с холокоста преди време) да скочат на това недоразумение, облечено в инсигниите на Министър - бели гумени ботушки. Обаче те си мълчат като удавени костенурки" коментира Сиди.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook