ДБ мераклии да вземат мандат от Радев

08/07/2022 16:48 0 Коментирай
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Кирил Петков и Асен Василев не успяха да съставят правителство. "До момента имаме подкрепата на 117 депутати", обяви предложеният за премиер Асен Василев на извънреден брифинг.

"Надяваме се в следващия парламент да имаме повече депутати, които да ни подкрепят, заяви Василев. Той уточни, че от ПП не са могли да разчитат на подкрепа от депутатите от ИТН.

На всички български граждани стана ясно защо кабинетът беше свален, заяви още Асен Василев. Той не пожела да коментира въпроса кого ще подкрепят ПП при връчването на третия мандат.

"Това, което се случва в България през последните 15 години с разширяващата се ножица между бедни и богати да започне да се обръща. Държавата да работи за хората, средствата да отиват при тях, а не да отиват в няколко нарочени и избрани фирми, които след това да ги използват за да подкупват политическата класа", заяви Василев.

Според него кабинетът бил свален защото Слави Трифонов не искал да има пари за пенсионерите и младите семейства, а да се дадат на „същите 8 фирми“.

Президентът има право да избере на коя парламентарна група да връчи следващ мандат. Вчера от БСП заявиха готовност да преговарят, ако получат покана, а днес от "Демократична България" изразиха същото намерение.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook