ДБ: Позорно е България да не подкрепя Украйна

05/10/2022 16:22 0 Коментирай
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Съпредседателите на ДБ Христо Иванов и Атанас Атанасов обявиха, че е позорно Балгария и Унгария да не подкрепят Украйна с пряка военна помощ. Категорични са, че е особено наложително, след като Путин анексира 15 процента от територията на нападнатата страна.

Веднага след свикването на Народното събрание парламентарната група на "Демократична България" ще внесе решение за изпращане на военнотехническа помощ за Украйна.

"Отказът да положи подписа си под съвместния документ, заедно с лидерите на 9 страни от Централна и Източна Европа, е всъщност отказ България да изрази пълна, включително военна, подкрепа за Украйна, отказ да заклейми и поиска съд за престъпленията на агресора, отказ да подкрепи суверенитета и териториалната цялост на Украйна", пишат от ДБ в позиция до медиите.

Коалицията настоява президентът да свика Консултативния съвет по национална сигурност с формациите от новоизбраното 48-о Народно събрание и да бъде обсъдена рамката на позициите на българската държава по всички въпроси, свързани с войната в Украйна и политиката на Кремъл към ЕС и НАТО.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook