Деца изрисуваха икона на Божията майка

22/01/2023 13:45 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Православното училище "Георги Победоносец" навърши 13 години.

Литургия за здраве и благополучие отслужи владиката Серафим в храма на светеца в Петрич. Настоящи и бивши възпитаници, родители и приятели за пореден път споделиха духовната радост, чествайки годишнината от създаването на училището, в което години наред се преподават и усвояват непреходните християнски ценности.

В молебена участваха и петричките свещеници, водени от иконом Павел Милушев. Най- малките ученици поздравиха всички гости с празнична програма.
В знак на благодарност подариха на митрополит Серафим ръчно изработена картичка с топъл поздрав и икона на Божията майка с Младенеца. В продължение на месеци всеки един от тях участва в изрисуването на иконата.

Митрополит Серафим се обърна към децата с пожеланието да съхранят православната ни вяра и като малки апостоли да се стараят да я разпространяват чрез делата си. Всеки един от присъстващите получи от него за благословение копие на чудотворната Иверска икона от Роженския манастир – Вратарница. През всичките тези години преподавател е Галинка Дуева.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook