Деца рециклираха тетрадки и вестници

28/11/2022 15:01 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Включиха деца по проект на фондация, занимаваща се с екология.

Лаборатория „Мръдни си пръста“, която се реализира в партньорство с Община Петрич и ЦПЛР Общински детски комплекс - Петрич. провокира към активност младите. Споделят се и се реализират зелени практики, обменя се опит. Залага се на въображението и творческия подход на деца и ученици. В инициативата се включиха артисти, лектори, спортисти, доброволци.

В Петрич три дни работиха няколко ателиета, в които учениците изработваха маски от непотребна хартия, правиха редизайн на дрехи и рекламни винили, научиха как се прави в домашни условия хартия, като се рециклират изписани тетрадки, стари вестници и списания, рисуваха върху хартиени тубуси за арт-инсталация „Жива гора“ и много други полезни занимания - велотур с кауза, посещаване на екообекти в общината, споделяне на идеи, които вече са в практиката.

Проектът се изпълнява от Фондация ОПЪН СПЕЙС. "Живеем в период, в който човешкия ни отпечатък е вече притеснителен. Ефектите от нашата дейност у дома, на улицата и различни бизнес практики трябва да се преосмислят", коментираха от фондацията.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook