Деца рисуваха и възпяха водата

22/03/2021 10:04 0 Коментирай

По повод Световния ден на водата - 22 март, Национален парк "Рила" подреди рисунки на деца от Благоевград и други градове в страната.

Творбите са експонирани и в рамките на един месец ще могат да бъдат разгледани в Исторически музей – Разлог, в читалището в Белица и Посетителските-информационни центрове на парка в Паничище, Самоков и Благоевград.

ВиК-Благоевград пък обяви най-дорите стихове, есета и разкази от нациалния ученически конкурс "С отношение към всяка капка". Победителите ще олучат награди. В конкурса участваха стотици деца от цялата страна. Най-активни бяха тези от Благоевград, Русе, Пловдив, Казанлък, Кърджали. Участваха и малчугани от няколко детски градини, информираха от ВиК.

"Чистата, питейната вода - скъпоценен и незаменим ресурс е тя", казва в стихотворението си 10-годишната Петя Димитрова от Русе и добавя, че е „извор на живота и на красотата на Земята.“

Юлия Белемезова - четвъртокласничка от Благоевград мечтае да се превърне във „водна фея“, за да напои земята „Толкова е жадна планетата ни голяма, че всяка капка е откъсната сякаш от моето сърце", пише Юлия.

Директорът на ВиК-Благоевград благодари публично на всички деца за чистите, искрени и талантливи послания за водата.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook