Ден на Белослава, Снежанка и ветеринарите

14/12/2023 08:38 0 Коментирай

На 14 декември по традиция се честват светите Левкий, Тир и Калиник. Имен ден празнуват Белослава, Бела, Снежанка, Снежана, Белчо. Днес празнуват и ветеринарните лекари.

Името Снежана означава бяла, чиста, тези, които го носят са оптимистки, винаги се надяват на нещо хубаво и добро, те са отлични организатори.

Белослава е славянско име, което означава бяла слава. Жените с това име са романтични, последователни и откровени в отношенията си с хората. Много инициативни и проспериращи. Те са надарени с изтънчен усет за красотата, а богатата им душевност разкрива склонност към изкуството и изключително артистични способности. Много интуитивни и комуникативни, позитивни и очарователни личности, търсещи равновесие и баланс с природата и хората от своето обкръжение, те са сред хората, които с лекота постигат душевен и физически комфорт.Днес своя професионален празник отбелязват и ветеринарните лекари.

Светите мъченици Тирс, Левкий и Калиник били родени във Витинската област, но израснали в град Кесария. Те пострадали заради Христа при царуването на император Деций. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook