Ден на красива и благочестива светица

24/07/2021 11:32 0 Коментирай

На 24 юли се почита Света Христина. Имен ден празнуват Христина, Христин, Кристина, Кристин, Кристиян. Христина е гръцко име, което означава помазана. Света Христина се борила срещу езическите вярвания.

Родителите й дали името Христина, което било не според тяхното езическо разбиране, но по Божий промисъл - самото име, като някое пророчество, предсказвало, че девицата, когато порасне, ще стане християнка, Христова рабиня и невеста. Когато Христина пораснала, тя сама стигнала до познанието за Бог.

Света Христина живяла години затворена в кула. Когато станала на 11 години, се открила необикновената ѝ красота. За да я запази от човешки погледи, баща ѝ направил за нея стая във висока кула. Там той поставил златни и сребърни изображения на своите езически богове, като ѝ заповядал ежедневно да им пали тамян и да им се кланя. 

Значение на буквите в името:

Х залагат в живота на своите собствени сили, желание да спечелят престиж, тенденция да бъдат независими в живота, чувствителност към оценки, които дават за тях околните.

Р способност да не бъдат измамени от външни фактори, способност да проникват в същността, самочувствие, стремеж за активност, смелост, страст и понякога неразумно поемане на риск и авантюризъм, склонност към догматизъм в разсъжденията.

И финес, чувствителност, доброта, стремеж към хармония с околната среда, романтичен мек характер, ефективността и практичността много често е просто поза, за да се скрие истинската същност.

С желание за силна позиция и финансова сигурност, здрав разум, раздразнителност, склонност към командване, понякога капризност.

Т творческа личност, чувствителен характер, интуиция, стремеж към непрекъснато търсене на истината, символът на кръста напомня за преходността на живота и затова не отлагат нещата, които могат да се свършат сега.

И финес, чувствителност, доброта, стремеж към хармония с околната среда, романтичен мек характер, ефективността и практичността много често е просто поза, за да се скрие истинската същност.

Н знак на протест, отхвърляне на всичко безразборно, вътрешна сила, остър критичен ум, желание за духовно и физическо здраве, трудолюбие и упорита работа, отхвърляне на монотонната и скучна работа.

А символ на началото, силата и желанието да започнеш нещо и да го осъществиш, желание за духовен и физически комфорт

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook