Ден на младежите

12/08/2023 13:05 1 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

На 12 август се празнува Международен ден на младежта. Обявен е с резолюция на Генералната асамблея на ООН на 17 декември 1999 година по предложение на Всемирната конференция на министрите по делата на младежта, състояла се в Лисабон.

В България празникът се чества от 2007 година. Чрез различни обществени и художествени прояви денят насочва вниманието към проблемите на младите хора, както и към тяхното участие в световните инициативи за опазване на околната среда, развитието на лидерските им умения и включването им в каузи с международно значение.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Председателя на ДПС -
    Председателя на ДПС публикува: 12 Август 2023 | 09:45 Централата на ДПС реши да издигне Мехмед Вакльов за кмет на община Якоруда. Пред него е поставена задача да посочи нов екип от ерудирани млади и уважавани личности. Категорично да се раздели с всички до един, без изключение от старите управници които се провалиха, и не заслужават доверие. Призоваваме населението на община Якоруда и съставните населени места да го подкрепят, за да изведе града от блатото в което го тикнаха досегашните управници

Социално

новини благоевград facebook