Денков коментира в Благоевград за вътрешния министър и полицейското насилие

19/11/2023 16:07 0 Коментирай

Премиерът Николай Денков, придружен от съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев, а също и депутати от партията, коментираха в Благоевград предстоящия бюджет, проблемите в МВР и борбата с корупционните мрежи.

Както вече информирахме, националната среща с новоизбрани съветници и кметове се провежда в благоевградската зала "Пейо Яворов".

"Бяхме заложили капиталова програма от 12 милиарда лева, тя оаче ще се намали до 10 милиарда. Към момента сме се разбрали с ГЕРБ и ДПС, корекциите в бюджета да бъдат само там. Ако се наложи нещо между първо и второ четене, ще бъде коригирано, очакванията са за минимални корекции”, каза Василев.

"2.4 милиарда лева, които сложихме от новата вноска за природния газ, отпаднаха от общата рамка на бюджета. Няма проблем в искането на ГЕРБ проектите на общините да бъдат записани директно в бюджета. Тези проекти едва ли ще бъдат готови до приемането на бюджета. Пълното падане на дерогацията за руския петрол от 1 март 2024 г. не би следвало да се отрази на българския пазар", обясни финансовият министър.

Скандалите около полицейското насилие на протеста срещу Борислав Михайлов и БФС, бе коментирано пред медиите от премиеря Денков.

"В немалка степен моето отношение към министъра на вътрешните работи ще се определи от това как той ще оцени и ще реагира на сигналите за полицейско насилие, които видяхме всички. Неприемливо е полицаи в центъра на София да действат по този начин с протестиращите. Те трябва да бъдат разследвани и наказани", коментира Николай Денков. "Огромното болшинство от полицаите действаха както трябва, без да прилагат насилие и им благодаря, но тези, които прилагаха насилие, трябва да бъдат разследвани и наказани", уточни той.

Според Кирил Петков има три принципа, които се следват в партията. "никой не отговаря пред партийна централа, всеки осъзнава, че за да се промени страната трябва да се работи заедно, както и нулева корупция. Нулевата толерантност към корупцията може да стане реалност, да не е само мечта", каза той пред съпартийците.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook