Денков с твърда позиция за коалиционното споразумение с ГЕРБ

28/02/2024 13:32 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Премиерът Николай Денков обяви твърдо позицията си за предложеното от лидера ГЕРБ Бойко Борисов коалиционно споразумение.

"Предложението на ГЕРБ от вчера променя приоритетите, набелязани преди 9 месеца. Вместо да продължим с усилията за реформи, фокусът се поставя върху министерските кресла и борабата за постове", заяви премиерът Николай Денков по повод предложението на ГЕРБ за коалиционно споразумение с хоризонт следващите три години", каза Денков.

Според него с предложението на герберите фокусът се измества върху министерски кресла и борба за постове. ''Не приемаме такава подмяна на приоритетите. Нека да изпълним задачите, така както са поставени преди 9 месеца. Едва след като извървим набелязания път за борба с корупцията и реформа в правосъдната система в следващите няколко месеца, сме готови да обсъдим с ГЕРБ как да продължим напред'', заяви Денков.

Пред журналисти в парламента днес Борисов заяви, че в преговорния екип за коалиционно споразумение ще участват Рая Назарян, Деница Сачева, Теменужка Петкова. ''В целия Европейски съюз има мнозинства от партии, които не се понасят, но трябва да управляват. В коалиционното споразумение ще предложим равнопоставеност в управлението на държавата и в носенето на отговорност'', смята Борисов. Новоизбраният съпредседател на ДПС Делян Пеевски за пореден път каза, че Движението няма да участва в правителство, но предупреди ГЕРБ и ПП-ДБ ''да сложат програма за цял мандат''.

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пък заяви, че дясното обединение ще подпишат споразумението, ако в него се гарантира, че регулаторите ще бъдат независими, пише segabg.com.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook