Денков връща кадри от времето на Борисов

07/06/2023 17:22 0 Коментирай
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Премиерът Николай Денков поиска ревизии във всички министерства. Това поръча на подчинените си министри днес. Денков се позова на медийни публикации, в които се говори за раздадени милиарди левове, без да е ясно дали са насочени целесъобразно, ефективно и ефикасно", както и за забавени процедури по министерства, които рискуват да доведат до загуба на финансиране. 

Започнаха и назначенията на заместник-министри. Един от тях е Дамян Дамянов, отстранен неотдавна от ЮЗДП-Благоевград.  Дамянов ще бъде новият заместник на земеделския министър Кирил Вътев. Все още не е ясно дали е освободен от поста в регионалното министерство Николай Шушков, който е бивш областен управител на Благоевград.

Другият заместник-министър свързан с Благоевград е Стоян Темелакиев. Той е заместник на вътрешното министерство от днес. Темелакиев е възпитаник на Югозападния университет в Благоевград. Родом е от село Стоб край Кочериново. Магистър е по право в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Кариерата му изцяло минава в системата на МВР. От 2007 г. до 2013 г. е работил в структурата на ГДБОП, а от 2013 г. до 2015 г. е бил началник отдел в Държавна агенция „Национална сигурност“. В периода 2015-2020 г е заемал длъжността заместник-директор на ГДБОП, а от 2020 г е бил заместник главен секретар на МВР. 

Румен Спецов отново е назначен за шеф на НАП. Това стана с решение на Министерския съвет след днешното първо заседание. Борис Михайлов е освободен от длъжността изпълнителен директор на Националната агенция за приходите поради влошаване на събираемостта на приходите от ДДС, съобщават от пресслужбата на правителството. Спецов е висококвалифициран експерт с дългогодишен опит в НАП и в областта на данъчната политика и законодателство, както и защитата на националната сигурност. Завършил е Стопанската академия „Д. А. Ценов“ – Свищов със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност „Защита на националната сигурност“.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook