Депутат осъди градоначалник за клевета

21/07/2024 14:48 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Югозападен градоначалник е осъден за клевета от независим депутат. Обезщетението е в размер на 2000 лева, ведно с лихви за година и половина. Магистрати са уважили финансовите претенции на Калоян Методиев срещу кмета на Перник Станислав Владимиров. Методиев заяви публично, че ще дари парите за обучение на кучета водачи на слепи.

"Осъдих за клевета кмета на Перник - Станислав Владимиров. В серия от интервюта той ме нападаше с обиди и твърдеше, че съм уволнен от президенството. Любопитно е кои лица бяха негови свидетели. Действащият секретар на президента Димитър Стоянов, придобил публичност като СМС-а. Извикан или поканен или случайно минаващ, след малко ще прочетете защо, да докаже, че съм уволнен. Адвокатите ми занесоха заповед за прекратяване на трудово правоотношение ( по взаимно съгласие), трудова книжка, справка от НОИ, подписаната ми и заведена в президентството с входящ номер оставка. В съда Стоянов твърди, че съм бил освободен от длъжност. Адвокатите му показват заповедта за прекратяване (ЛС-3-10/21.09.2020) с неговия подпис като главен секретар в президентството. И го питат: Това вашият подпис ли е? Стоянов признава, че подписът е неговият. Няма да коментирам дали това е лъжесвидетелстване. И още по-фрапантно признание от секретаря на Радев: не е гледал интервюта на ответника Владимиров, не е чел статиите и не го познава лично! Туш! Чудя се как се е озовал в съда да е негов свидетел, кой го е изпратил или поканил като е действащ секретар по отбрана на президента", написа във фейсбук Калоян Методиев.

"Вторият свидетел, Петя Михалевска, признава, че ме е виждала 2-3 пъти през живота си и то за последно през 2021 година. Пак по "странно" стечение на обстоятелствата същата е назначена от служебния кабинет на Радев за шеф на държавното дружество "Институт по маркетинг" в Министерство на икономиката (все по-малко странно е как и до днес е там) и на втори договор във второ министерство с неясно каква професионална биография. Това е от първите смени на кабинета на Гълъб Донев още през август 2022, който уволнява безапелационно директора, възрастен мъж от Перник, за да сложи на негово място младата и никога нищо неуправлявала Михалевска. Още по-любопитно е как двама души, свързани интегрално с президента Радев, отиват да свидетелстват срещу мен, макар и неубедително, в полза на подкрепения и избран от ГЕРБ кмет на Перник. Надявам се следите логиката и правите логически връзки. За мен отговорите са ясни", обясни Методиев.

Припомняме, че той стана депутат от БСП с помощта на бившата вече лидерка Корнелия Нинова. Активът на партията обаче се противопостави и той сам изяви желание да е независим. След вота на 9 юни Нинова реши да влезе в НС с гласовете от Благоевградски избирателен район, за да даде мандат на Методиев в столицата. Това предизвика бурни реакции от страна на социалистите в Пиринско, тъй като нинова лиши от място в парламента гоцеделчевката Гергана Орманлиева.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook