Депутат успокои петричани за болен от коронавирус

01/04/2020 17:07 1 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Депутатът Георги Динев потвърди инфофрмацията за болен от коронавирус в болницата в Петрич.

Народният избраник от ГЕРБ обясни защо заразеният мъж от санданданското село Плоски е настанен в петричкия филиал на Югозападна болница.

Както вече информирахме, тази сутрин 48-годишният бе изолиран в Инфекциозно отделение.

Според депутата Динев петричката болница е определена от здравния министър да лекува хора с вирусна инфекция.

Динев публикува успокоителна информация в социалната мрежа.

"От днес в инфекциозното отделение на МБАЛ "Югозападна болница" има приет пациент с положителна проба на COVID 19. Пациентът е от с. Плоски, община Сандански. Наскоро същият се е прибрал от Великобритания и е бил с температура още на летището. Направена му е веднага проба, която е дала положителен резултат. Мъжът се е чувствал видимо в добро състояние и е бил съпроводен със специален превоз до родното му село Плоски за домашно лечение и карантина, съобразно изискванията. Днес се е почувствал зле и е потърсил помощ от лекари. Същият е постъпил на лечение в инфекциозното отделение на МБАЛ "Югозападна болница" - клон Петрич, съгласно изискванията и заповедта на Министъра на здравеопазването"+, написа Георги Динев в отговор на недоволни петричани, които питаха защо се возят болни от една в друга община.

Ето още от депутата Динев:

Скъпи съграждани, призовавам Ви да запазим спокойствие.

МБАЛ "Югозападна болница" - клон Петрич разполага с необходимото отделение, апаратура и квалифициран медицински персонал, който ще се справи със създалата се ситуация.

Отделението в Петрич е единственото такова в обхвата на МБАЛ "Югозападна болница". Това дава отговор на многото Ви въпроси защо в Петрич, а не в Сандански. Още веднъж - отделението в Петрич е единственото пригодено да приема болни, дали положителен резултат от COVID 19.

Не на последно място - никой град или човек не е застрахован от тази епидемия. Нека проявим разум и отговорност.

Призовавам всички да бъдем преди всичко хора, да забравим политическите си пристрастия, да махнем омразата от себе си, да се обединим и да бъдем като юмрук срещу този невидим враг.

Огромно благодаря на целия медицински персонал, който с риск за живота си помага на всеки един от нас.
Пожелавам по-скорошно оздравяване на пациента от с. Плоски.

Скъпи приятели, бъдете здрави и се пазете!

Напиши коментар

Коментари

  1. ГРАЖДАНИН -
    ПЪРВОО КРИТИКА КЪМ АВТОРА ИМАМ И ДЪРЖА ДА ОТБЕЛЕЖА ,ЧЕ ТОЗИ ГЕЙ БЕШЕ ИЗБРАН С ПАРИ ОКОЛО 100 000ЛВ ,ЗА КОЕТО ТОЙ САМ СЕ ХВАЛИШЕ И ВТОРО НЕ ДАВАЙТЕ НА ТАКИВА СМЕШНИ ХОРА , КОИТО ЦЯЛАТА ОБЩИНА МРАЗИ ДА СЕ ИЗКАЗВАТ ПО ТОЛКОВА СЕРИОЗНИ ВЪПРОСИ.В ПЕТРИЧ ИМА ДОБРИ ЛЕКАРИ НЕКА НЯКОЙ ОТ ТЯХ УСПОКОИ ХОРАТА НЕ ТОЗИ , КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА СИ НАПИШЕ ИМЕТО ПРАВИЛНО И ЦЯЛ ЖИВОТ КАРАШЕ ГОЛФ 2 НА БАЩА МУ А ОТ КАКТО СТАНА ДЕПУТАТ МИ СЕ ПРАВИ НА БИЗНЕСМЕН С КОЛА НА ЛИЗИНГ . АЛООО ВЕЧЕ ИЗБИ ПАРИТЕ ЗА МЯСТОТО СИ АЙДЕ РАЗКАРАЙ СЕ ОТ ТОЗИ ПОСТ И БЕЗ ТОВА НИЩО НЕ НАПРАВИХТЕ С БРЪЧКОВ ЗА ГРАДА . АЙДЕ РЪКА ЗА РЪКА ДА СЕ РАЗХОДИТЕ НА НЯКЪДЕ

Социално

новини благоевград facebook