Десетократно завишени глоби за престъпления в горите

21/03/2023 18:12 0 Коментирай

Горски стражари от Благоевград и Симитли се обучаваха по въпроси, свързани с новото изменение на Закона за горите. Акцентира се основно на пропуските при съставяне на констативни протоколи и актове относно установени административни нарушения.

С влизането в сила на новото законодателство са завишени значително глобите срещу нарушителите в горски територии. Минималната санкция за физически лица, които извършват нарушения, се повишава десетократно. Наказва се с глоба от 500 до 5000 лева физическо лице. Ако сече, извозва, товари, транспортира, разтоварва, придобива, съхранява, преработва или се разпорежда с дървесина и недървесни горски продукти, следва и наказателно преследване.

Когато нарушението е извършено от юридическо лице или едноличен търговец, се налага имуществена санкция в размер от 2000 до 20 000 лева. С обучението се цели при санкциониране деянията на нарушителите, а грешките при съставяне на актове за административни нарушения да бъдат сведени до минимум, уточниха от ЮЗДП-Благоевград.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook