Димитър Бербатов натопи БФС пред Денков

21/08/2023 17:03 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Благоевградският футболист Димитър Бербатов е провел среща с премиера Николай Денков, както и със спортния министър Димитър Илиев. Призовал ги е да направят проверка на последните действия на Българския футболен съюз. Повод е прекратяването на членството в БФС на нови 41 клуба по време на Изпълкома от 23 май.

Бербатов вече сезира обществеността за това решение, което е неправомерно, според него. А днес той и екипът му разкриха още подробности - според тях президентът на БФС Борислав Михайлов е обявил пред членовете на Изпълкома, че тези клубове се изключват за неплащане на членски внос, наличие на свързани лица и неучастие в турнири за повече от 1 година. Всъщност обаче пред тези от клубовете, които са били уведомени писмено за изключването, е изтъкната като причина "уронване на престижа на БФС", а именно - участието в конгреса, организиран от Бербатов на 18 март 2022 г. Други от клубовете пък са научили за изключването си от регистъра на Министерството на младежта и спорта, тъй като на сайта на БФС продължава да не е съобщено за гласуваното решение.

"Това е диктатура! Те не ти позволяват правото на глас. Изключват ги тайно, без да имат право на защита, разбират го със закъснение. Когато се стигне до конгрес оставаме без хора, които да гласуват. Крайно време е държавата да вземе отношение, особено когато става въпрос за деца. Над 3000 деца са спрени, за да не могат да практикуват това, което обичат, заради желанието на хората, които управляват в момента да запазят ситуацията такава, каквато е", алармира Бербатов.

От екипа му твърдят, че вече общо 136 клуба са с прекратено членство заради подкрепата си съм опозицията. Имало данни, че същото очаква още около 100 клуба. Според бившия нападател на "Манчестър Юн" това е прийом от БФС, за да може тези клубове да се пререгистрират и да кандидатстват наново да станат членове на футболния съюз. В този случай обаче те няма да имат право на глас на следващия изборен конгрес на БФС.

Затова и Димитър Бербатов е отправил молбата си към премиера, а в резултат министър Илиев е обещал, че ще бъде направена спешна проверка за изключването на последните 41 клуба и ще бъде разгледан конкретния повод за всеки отделен случай. "Надяваме се това да се случи в рамките на няколко дни, за да няма стъкмистика и подправяне на документи със стара дата", изрази надежда бившият член на Изпълкома Петър Величков, който сега е сред сподвижниците на Бербатов. Той също така призова бившите си колеги в Изпълкома да се допитат до съвестта си и да отменят решението си за изключването на въпросните 41 клуба.

Министър Илиев е обещал да инициира срещи с всички заинтересовани страни по казуса за търсене на решения. Както е известно, Димитър Илиев стана първият спортен министър, който се срещна с Борислав Михайлов, след като последният оттегли оставката си през 2021 г. и се върна като президент на БФС. По този начин Илиев на практика легитимира Михайлов, пише segabg.com.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook