Динозаври в "Бачиново", билетът до 15 лева

24/04/2023 10:44 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

30 движещи се динозаври и огромни пеперуди се очакват в Благоевград. Те са от колекцията "Живите динозаври", гостували в няколко общински центрове към момента. Атрактивната изложба ще струва на Общината над 125 000 лева.

Фигурите са от 4 до 7 метра ще бъдат разположени в парк "Бачиново", като за целта ще се отцепи район, който ще се огради с 400 метра ограда. Обсъжданата цена за билет е между 10 и 15 лева. За семейства и гупи от ученици и пенсионери, ще има отстъпка.

„Мястото, на което засега сме се спрели, е между езерото и ресторант „Воденицата“, като няма да се пречи на разхождащите си и на спортуващите, нито на останалите активности, които планираме да се случват в парка“, обясни Силвия Домозетска от дирекция „Култура, спорт, туризъм“. 125 000 лева е цената, която общинската фирма „Арт стейдж енд фест“ плаща за експозицията. Очаква се сумата да се върне в общинската хазна през билети. В цената освен наема на фигурите са включени доставката, монтажът и охраната, която е денонощна", каза Домозетска пред struma.bg. Изложбата ще се открие на 25 август и ще остане до 25 септември.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook