Дисциплинарка срещу командирована от Сандански в Благоевград съдийка

20/02/2024 19:23 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

ВСС образува дисциплинарни производства срещу трима съдии. Една от тях бе командирована преди месеци от Районен съд-Сандански направо в Окръжен съд-Благоевград.

Предложението за наказание на Стойка Янева идва от Инспектората към ВСС. Преди две години Янева беше кандидат за шеф на РС-Сандански. По време на изслушването ѝ от СК, стана ясно, че тя е подала сигнал в МВР срещу нейни колеги, като твърдяла, че е била заплашвана. От отдел „Убийства“ бяха снели обяснение от четирима съдии. 

На днешното заседание не стана ясно какво нарушение сочи ИВСС в предложението срещу Янева като основание да бъде образувано дисциплинарно производство, пише правният портал lex.bg и пояьснява, че интернетът по време на заседанието е спирал незнайно защо. Припомняме, че Стойка Янева оспорваше избраната за шеф Рая Манолева, сестра на бившия зам.-икономически министър Александър Манолев, който е подсъдим за източени европейски пари за къща за гости. Тогава Янева посочи, че е дна от заплашвалите е именно Рая Манолева, а членовете на ВСС се изумиха от посещението на служители на МВР и снемането на обяснения от съдии. Те констатираха, че проблемите в съда са започнали след определянето на Стойка Янева за временен ръководител..

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook