Денков предупреди за смъртоносна дрога

19/07/2023 12:10 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Нов синтетичен наркотик се търгува в страната. Той е 100 пъти по-активен от хероина. Новата дрога, примесена с фентанил е синтетичен аналог на хероина. Във Варна тя е отнела живота на поне десет души, предупреди днес премиерът Николай Денков.

"Нвият наркотик се разпространява чрез смесване на други наркотици. Първо се е появил в САЩ, а после и в Западна Европа. Идеята е тсъздаване на  координационен механизъм, който да допълва работата на Националния съвет по наркотични вещества. Основните задачи ще се координират от МВР, ГДБОП и Гранична полиция", каза Денков на заседание на МС.

Към него ще се включат и министерствата на финансите, образованието и здравеопазването и електронното управление, както и държавни агенции. Ще поканим за партньори и националното сдружение на общините. По темата за вноса и разпространението на наркотици не говорим до стачно, а може би и не работим достатъчно. Тази тема е болезнена и важна, засяга изключително много хора, каза премиерът. Той обясни, че през последните години по тази тема не може да се отбележи съществен успех, коментира премиерът.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook